Neusspel

Neusspel

De zomercursus start op zaterdag 24 juni. Zie nieuws voor meer info.

Wat is Neusspel

Bij neusspel leer je samen met je hond speur- en zoekspellen te doen waarbij we gebruik maken van persoonsgeur van de begeleider van de hond.

Je hond wordt uitgedaagd om zijn neus in te zetten om bijvoorbeeld een voorwerp te vinden. Dat sluit aan bij de natuurlijke behoefte van je hond om door gebruik van zijn neus informatie te verzamelen en te snuffelen. Hierdoor ontstaat er bij je hond een voldaan gevoel.

Doordat je alle oefeningen op maat kunt aanbieden aan je hond kan je hond zelfvertrouwen opbouwen. Hoe mooi is het als je hond succes ervaart door zijn neus aan het werk te zetten!

Je speelt als begeleider een belangrijke rol in het ondersteunen van je hond waardoor neuswerk een mooie manier is om jullie onderlinge band te versterken. Om te leren waar je hond behoefte aan heeft leren we welke signalen jouw hond geeft en hoe je daar op kunt inspelen.

Daarbij laten we je hond een voorwerp zoeken waar jouw persoonsgeur aanzit waardoor de link naar jou als begeleider extra wordt benadrukt.

Neusspel bestaat uit 3 onderdelen:

  •     Neusspel Zoeken
  •     Neusspel Speuren
  •     Neusspel Huiskamerzoeken